تفاوت ۲ حافظه  SDD و HDD چیست

تفاوت هارد SDD و HDD

با پیشرفت روزافزونی که تکنولوژی دارد، هر لحظه وسیله ای جدید وارد بازار می شود که قابلیت هایی متنوع و گوناگون دارد. برخی از آن ها شباهت هایی به هم دارند و برخی دیگر کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. امروز می خواهیم به بیان تفاوت های حافظه SDD و HDD بپردازیم.در این مطلب می خواهیم تفاوت های دو نوع از حافظه ها را بررسی کنیم و هر یک از آن ها را به صورت جداگانه تعریف کنیم. بیشتر اوقات این دو حافظه را با یکدیگر اشتباه می گیرند اما این دو تفاوت هایی هر چند کوچک اما تاثیرگذار دارند. اما بهتر است در ابتدا هر یک از آن ها را تعریف کنیم تا شناختی با آن ها داشته باشید.

حافظه SDD چیست

حافظه يا هارد SDD یکی از هاردهای جامد است که اخیرا در بازارها عرضه شده اند. می دانید که هارد ها محلی برای ذخیره سازی اطلاعات و سایر موارد هستند در نتیجه کاربرد اصلی این هارد نیز ذخیره کردن و نگهداری از اطلاعات است.ساختار فیزیکی این هارد به صورتی است که هیچ یک از اجزای آن متحرک نبوده و ساکن هستند. این ویژگی هارد SDD آن را از سایر هاد ها متمایز کرده است. دیگر ویژگی استثنایی این هارد، قابلیت خواندن اطلاعات با بالاترین سرعت ممکن است. برخی از درایو ها برای نگهداری از اطلاعات، نیاز به برق و انرژی دارند اما این هارد می تواند به صورت کاملا مستقل از اطلاعات نگهداری کند.

اطلاعاتی که در داخل این هارد ذخیره می شوند، دقیقا شبیه نحوه درج اطلاعات در فلش مموری ها، در داخل هارد ذخیره سازی می شوند. هاردSDD اجزای مختلفی دارند. این اجزا عبارتند از:

  • کاور بالایی هارد
  • Interface Connector
  • Cache Chip
  • چیپ کنترلر
  • صفحات NAND Memory
  • کاور پایینی هارد

اطلاعات در این هارد، بر روی صفحه های NAND Memory ذخیره می شوند. ذخیره سازی در این هارد به وسیله کنترلر های SDD انجام می شود. در واقع این کنترلر ها اطلاعات را بر روی صفحات NAND جاسازی می کنند. فلشش نند ها در حقیقت نوعی صفحات توری هستند که به مقدار بسیار زیادی روی هم انباشته شده اند. انواعی از هارد های اس دی دی عبارتند از SSD 2.5، M.SATA و M.2.

هارد HDD چیست

این هارد بر خلاف هارد SDD نوعی هارد سخت می باشد که دستگاهی ذخیره سازی نیز محسوب می شود. این هارد مدت زمان زیادی مورد استفاده قرار می گرفت و جزو هارد های قدیمی می باشد. این هارد هم برای خواندن اطلاعات هم برای نوشتن و درج آن ها، از نوعی پلاترهای متحرک استفاده می کند. برخی از قطعات این هارد متحرک بوده و قابلیت جابه جایی دارند. یکی از معایب این هارد ها، خرابی ناشی از متحرک بودن برخی قطعات آن است.

اطلاعاتی که داخل این درایو ذخیره می شوند، روی دیسک هایی مغناطیسی حک می شوند. هارد دیسک هایی مانند اچ دی دی، هارد هایی هستند که می توانند به صورت دائمی اطلاعات را ذخیره کنند. این اطلاعات حتی بدون جریان برق نیز باقی می مانند و همچنان داخل هارد قرار دارند.

قیمتی که این هاردها دارند بسیار مناسب است. نکته جالبی که خوب  است بدانید این است که این هارد ها حتی در قدیمی ترین کامپیوتر ها نیز استفاده می شدند. با توجه به کارایی فوق العاده عالی ای که دارند، انتخابی مناسب به حساب می آیند.

تفاوت هارد SDD و HDD

تفاوت هارد SDD و HDD

در بخش های قبلی به معرفی هر یک از این دو هارد پرداختیم اما در این بخش می خواهیم به طور اختصاصی هر یک از این دو را در ویژگی های مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم.

تفاوت فیزیکی هارد SDD  و HDD

در این مورد، در بخش های قبلی به ساختارهای فیزیکی هر دو پرداختیم. در بخش اول گفتیم که ساختار هارد اس دی دی کاملا ثابت بوده و هیچ جز محرکی ندارد اما هارد اچ دی دی قطعات متحرک دارد که مهم ترین اجزای آن نیز محسوب می شود.

تفاوت در سرعت

در مورد این ویژگی باید این اعتراف را کرد که هارد اس دی دی بسیار پر سرعت تر از هارد اچ دی دی است. هر گاه که کاربر به اطلاعات نیاز داشته باشد، هارد SDD می تواند خیلی سریع اطلاعاتی که در بلوک ها ذخیره شده اند را پیدا کرده و در اختیار کاربر قرار دهد. این مزیت بی نظیر، هارد SDD را بسیار محبوب و پر طرفدار کرده است. مشخصا یک هارد که بتواند سرعت بالاتری نسبت به سایر هارد ها داشته باشد، مطلوب تر خواهد بود. پس از این نظر می توان گفت که هارد SDD برتری بیشتری نسبت به هارد HDD دارد.

تفاوت در طول عمر

طول عمر این دو هارد با یکدیگر متفاوت است. هارد HDD به دلیل قطعات متحرکی که دارد، استهلاک بیشتری را تجربه می کند. این استهلاک ناشی از نیروی اصطکاکی است که این قطعات با اطراف خود ایجاد می کنند. هارد SDD اما به علت این که تمام قطعات آن ساکن است، می تواند طول عمر بیشتری داشته باشد. در این مورد نیز، هارد SDD برتری دارد.

تفاوت در قیمت

این مورد قطعا تعیین کننده ترین مورد برای بسیاری از کاربران و مشتریان خواهد بود. درست است که هارد SDD در دو بخش قبلی برتری دارد اما متاسفانه این هارد قیمت بسیار بالایی دارد؛ کاملا برخلاف هارد HDD. اگر برای شما هزینه هارد ها زیاد مهم نیست، می توانید با خیالی آسوده، هارد SDD را تهیه کنید و از سرعت بالای آن  لذت ببرید.

حافظه SDD بخریم یا HDD

در آخر ما می خواهیم ویژگی های که هر یک از این دو دارند و موجب برتریشان می شود را بررسی و مقایسه کنیم. همانطور که در بخش قبلی مشاهده کردید، هارد SDD هم از سرعت بالا و هم از عمر طولانی ای برخوردار است اما هارد HDD نیز می تواند حجم بسیاری از اطلاعات را در خود جای دهد و از حداکثر ظرفیت خود نیز بهره ببرد. همچنین این هارد از قیمت مناسبی نیز برخوردار بوده و تفاوت قیمتی که بین این دو هارد وجود دارد سبب شده است تا در کاربرد های معمول نیز از هارد HDD استفاده شود.

در نهایت با توجه به کاربردی که از هارد سیستم خود انتظار دارید می توانید بین این دو هارد یکی ار انتخاب کنید.

شرکت لپ تاپ کوک تعمیرات تخصصی انواع لپ تاپ از جمله تعمیر لپ تاپ ایسوس ، تعمیر لپ تاپ ایسر ، تعمیر لپ تاپ اچ پی ، تعمیر لپ تاپ دل ، تعمیر لپ تاپ اپل ، تعمیر لپ تاپ لنوو و تعمیر لپ تاپ توشیبا می باشد . برای عیب یابی و مشاوره رایگان با 45102 021 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *